Skip to content Skip to footer

FAQ

De meest gestelde vragen

Algemeen

Het weekend is van vrijdag 28 juni 2024 tot en met maandag 01 juli 2024.

De feesttent en de Oaferse Cross zijn op het weiland tussen Koningstraat 13 en Laarstraat 9.

Alleen op zondag is de extra ingang via de Laarstraat geopend. Daar is ook de mogelijkheid tot gratis parkeren. De feesttent is bereikbaar via de Koningstraat.

Kom je met de auto? Op zondag is het parkeerterrein bereikbaar via de Laarstraat, hier kan je gratis parkeren maar parkeer wel in de aangegeven vakken.

Kom je met de fiets? Dan kan je zowel via de Laarstraat als via de Koningstraat het terrein op. Hier staan fietsenrekken.

De kaarten voor vrijdag en zaterdag avond zullen via internet te koop zijn, bij Dagwinkel/ Slagerij Koningsplein en Tankstation Croonen. Natuurlijk is er ook deurverkoop, maar hier betaal je meer voor een kaartje. Geld dat je beter aan een biertje uit kunt geven.

Voor de zondag kan je, naast de deurverkoop, ook kaartjes kopen bij Dagwinkel/ Slagerij Koningsplein en Tankstation Croonen.

Vrijdagavond: 16+

Zaterdagavond: 18+

Zondag: -1

Maandag: -1

Het hele weekend is voor jong en oud. 

Jazeker! Iedereen die zich aan de huisregels houdt is welkom. Daarnaast hebben we ook een MIVA (mindervaliden) podium op de zondag en een MIVA toilet. De cross is in het weiland, dus je zult wellicht wat moeite hebben met rollen.

Het wordt mooi weer! Dus geen jassen nodig.

Jazeker! We hebben graag dat je pint, maar liever niet dat je pinnerig doet.

Helaas Google Translate nie. In 1980 is er wel een woordenboek van het Maas-en-Waals dialect verschenen, klik daarvoor hier

‘Door zijn geïsoleerde ligging en de afwezigheid van een bloeiende handel heeft het Land van Maas en Waal relatief veel typische klanken kunnen bewaren; anderzijds zorgden de grote armoede en het lage prestige van de streek ervoor dat men graag elementen van andere dialecten overnam.’ Bron Wikipedia

Ja, maar alleen aan 18+. Dus ben je zwanger, kun je gerust komen. Ben je de BOB, dan heb je het gewoon slecht geregeld.

Oaferse Cross

Aan de Combinerace kun je meedoen als je je aansluit bij een Combinerace Team. Uiteraard kun je ook je eigen team starten. Meer informatie over de teams en de reglementen zijn te vinden op www.gasbij.nl

Voor de Truckcross is het niet mogelijk je in te schrijven.

De Crazy Special klasse was prachtig. Maar helaas kwamen er veel kwajongen op af die niet zo nauw keken. Om ruimte te maken in het programma voor de Truck Cross hebben we ook de Crazy Motor Klasse geschrapt. Gelukkig kan het vermaak ook geboden worden op de crossbrommer, puch of quad. En met wat minder vermogen, is het ook weer een stuk veiliger.

Het betreden van het festivalterrein en het meedoen aan de diverse activiteiten is geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie, partners en vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies van eigendommen, diefstal van derden, enig letsel en/of materiële schade, die bezoekers van het evenement kunnen ondervinden, noch binnen, noch buiten het terrein. Schade toegebracht door bezoekers wordt verhaald. Verder is de Nederlandse wetgeving van kracht.

Jazeker! We hebben een mukkenhoek met een springkussen voor de jongsten op het evenemententerrein.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Het is niet toegestaan om drinken, eten, bbq’s ed mee naar binnen te nemen. Er is volop eten en drinken verkrijgbaar op de Oaferse Cross. Graag ook geen parasols e.d. meenemen, dit belemmerd het zich van andere bezoekers op de baan. 

We hebben op zondag de Crazy Cross, de Combine Race en de Truck Cross en nog veel meer vermaak voor jong en oud.

Het rennerskwartier is alleen voor deelnemers en hun technische ondersteuning. Zij weten de gevaren van de ronkende motoren en de strikte regels aldaar.

Jazeker! Als je met de auto komt navigeer je op Laarstraat 9. Parkeren is gratis, doch op eigen risico. Parkeer netjes in aangegeven vakken en volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers op. Parkeer je auto niet in de Koningstraat, daar heb je kans op een boete.